Ασύρματο σύστημα συναγερμού AJAX

Ασύρματο σύστημα συναγερμού AJAX

Motion Protect Outdoor – Ο εξωτερικός ανιχνευτής που αναγνωρίζει τις πραγματικές απειλές

Motion Protect Outdoor - Ο εξωτερικός ανιχνευτής που αναγνωρίζει τις πραγματικές απειλές

Τα συστήματα ασφαλείας Ajax παρέχουν ασφάλεια σε πάνω από 100.000 εγκαταστάσεις. Φυσικά, οι λύσεις που προσφέρουν για την προστασία εσωτερικών χώρων, είναι από τις πιο ολοκληρωμένες της αγοράς. Η Ajax είναι από τις πιο βραβευμένες εταιρείες ασφαλείας της Ευρώπης σήμερα. Μία εγκατάσταση όμως δεν έχει μόνο εσωτερικούς χώρους, έτσι αποφασίστηκε να ξεκινήσει η ανάπτυξη προϊόντων για την προστασία των εξωτερικών χώρων κάθε εγκατάστασης.

Αυτή η νέα σειρά προϊόντων ξεκινά με το Motion Protect Outdoor – έναν μοναδικό εξωτερικό ανιχνευτή κίνησης με αλγόριθμο δύο φάσεων, προστασία από ψευδοσυναγερμούς, λειτουργία PET και εξελιγμένο σύστημα antimasking. Το Motion Protect Outdoor είναι το ιδανικό εξωτερικό ραντάρ καθώς αποτελεί μία αξιόπιστη λύση που είναι σε θέση να παρέχει προστασία επαγγελματικού επιπέδου.

Με το μυαλό στον πελάτη

Με το μυαλό στον πελάτη

Η αγορά των συστημάτων ασφαλείας της Δυτικής Ευρώπης διαφέρει δραματικά από εκείνη της Ανατολικής. Παραδοσιακά, η ανάπτυξη ενός συστήματος ασφαλείας ξεκινά με τους εξωτερικούς ανιχνευτές με το σκεπτικό του ότι οι χρήστες θα είναι σε θέση να ενημερωθούν αν κάποιος πλησιάσει τον προστατευόμενο χώρο. Αυτό φυσικά και είναι πλεονέκτημα, μιας και σε περίπτωση νυχτερινής εισβολής, οι χρήστες του συστήματος κερδίζουν λίγα πολύτιμα λεπτά. Για την Ajax, η απουσία κάποιου εξωτερικού ανιχνευτή αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την γεωγραφική και την εμπορική εξάπλωση της εταιρείας.

Η απάντηση όμως ήταν γρήγορη και ήρθε με τη μορφή του Transmitter. Η συσκευή αυτή επέτρεψε την σύνδεση, οποιουδήποτε ενσύρματου ή ασύρματου εξωτερικού αισθητηρίου, στο σύστημα Ajax και την επικοινωνία μέσω του πρωτοκόλλου Jeweller. Η επεκτατική πλακέτα, έλυσε το πρόβλημα και οι πωλήσεις της μας επιβεβαίωσαν την ανάγκη της αγοράς για ένα εξωτερικό ραντάρ που θα φέρει την υπογραφή των συστημάτων Ajax.

Ασύρματο σύστημα συναγερμού AJAX

Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση να ξεκινήσει η ανάπτυξη ενός εξωτερικού ανιχνευτή κίνησης. Ανταλλάχθηκαν απόψεις με πολλούς επαγγελματίες και ανθρώπους του χώρου της ασφάλειας και έγινε προσπάθεια να σκιαγραφηθεί ο ιδανικός ανιχνευτής κίνησης. Από την έρευνα της Ajax, διαπιστώθηκε ότι ακόμα και οι καλύτερες συσκευές, σήμαναν αρκετούς ψευδοσυναγερμούς και δημιουργούσαν προβλήματα στις εγκαταστάσεις. Τα προβλήματα μάλιστα είναι τόσο σοβαρά που πολλά Κέντρα Λήψης Σημάτων απαγορεύουν την σύνδεση των εξωτερικών ραντάρ στον σταθμό αν δεν υπάρχει κάποια κάμερα που να επιβεβαιώνει ότι υπήρξε εισβολή.

Στην Ajax αυτό το είδαν σαν πρόκληση και δημιούργησαν μία λίστα με προδιαγραφές που θα πρέπει να ικανοποιεί το Motion Protect Outdoor:

 1. Ακρίβεια στην ανίχνευση κίνησης. Ο ανιχνευτής θα πρέπει να αντιδρά μόνο σε πραγματικές απειλές και να λειτουργεί ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
 2. Υλοποίηση της τεχνολογίας anti-masking και αντι-βανδαλιστική προστασία. Στόχος είναι ο χρήστης και το Κέντρο Λήψης Σημάτων να ενημερώνονται για οτιδήποτε συμβεί.
 3. Συνέχεια της φιλοσοφίας της εταιρείας: μεγάλη επικοινωνιακή εμβέλεια, χρόνια λειτουργίας με τις μπαταρίες, σήμανση συναγερμού μέσα σε 0.15 δευτερόλεπτα

Ψευδοσυναγερμοί τέλος

Ψευδοσυναγερμοί τέλος

Κατασκευάστηκαν πρωτότυπα εξωτερικών ανιχνευτών με διαφορετικούς τύπους φακών και συστημάτων ανίχνευσης κίνησης με έναν ή δύο αισθητήρες IR και έναν βοηθητικό αισθητήρα μικροκυμάτων. Εξοπλίστηκαν οι συσκευές με βιντεοκάμερες και τοποθετήθηκαν σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες σε χαρακτηριστικές θέσεις: κατοικημένη περιοχή της πόλης, βιομηχανική ζώνη και προαστιακή περιοχή.
Χάρη στη σειρά ανιχνευτών Motion Protect, η Ajax ανακάλυψε τις τυπικές παρεμβολές στα δωμάτια (ηλιακές ανατνακλάσεις, ρεύματα ζεστού αέρα και κατοικίδια ζώα) και μπόρεσε να τις φιλτράρει επιτυχώς με τον ψηφιακό αλγόριθμο SmartDetect. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φορές περισσότερες πιθανές αιτίες της λανθασμένης ενεργοποίησης ενός ανιχνευτή σε ένα εξωτερικό χώρο.

Τα φύλλα των δέντρων και των φυτών που θερμαίνονται από τον ήλιο, τα πουλιά που πετούν μέσα στο οπτικό πεδίο του ανιχνευτή, τα έντομα που κάθονται στους φακούς του, τα κατοικίδια που περπατούν στην περιοχή, ο καυτός ήλιος, οι απρόβλεπτες ριπές του ανέμου είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση σε έναν κοινό ανιχνευτή κίνησης εξωτερικού χώρου. Στην Ajax έχουν συλλέξει μια τεράστια ποικιλία δεδομένων των οποίων η προσεκτική ανάλυση τους επέτρεψε να καθορίσουν τις ιδιαιτερότητες του σήματος για όλα τα τυπικά υπαίθρια γεγονότα.

Στην Ajax έχουν συλλέξει μια τεράστια ποικιλία δεδομένων

Οι δοκιμές πρωτοτύπων έδωσαν μια αποφασιστική απάντηση στην ερώτηση σχετικά με το σύστημα ανίχνευσης κίνησης που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί στο Motion Protect Outdoor. Παρά τη δημοτικότητα των εξωτερικών ανιχνευτών με αισθητήρες IR και μικροκυμάτων, η λύση αυτή δεν τους ταίριαζε. Ένας αισθητήρας μικροκυμάτων εξασφαλίζει αποτελεσματική προστασία απέναντι σε ψευδείς συναγερμούς σε απόσταση μέχρι 8 μέτρων. Αυτή είναι η κρίσιμη απόσταση, η οποία παρέχει ένα αρκετά χαρακτηριστικό σήμα που αντανακλάται από ένα κινούμενο άτομο ώστε να το διακρίνει από σήματα παρεμβολής που προκαλούνται από τον περιβάλλοντα χώρο. Επιπλέον, η κλίμακα ανίχνευσης κίνησης μπορεί να ρυθμιστεί μόνο με αλλαγή του ύψους εγκατάστασης ή κλίσης της συσκευής, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της λειτουργίας ή στερεί εντελώς στον ανιχνευτή την λειτουργία αγνόησης κατοικίδιων ζώων.

Ένα σύστημα δύο αισθητήρων PIR ήταν το πιο αποτελεσματικό για το Motion Protect Outdoor.

Ένα σύστημα δύο αισθητήρων PIR ήταν το πιο αποτελεσματικό για το Motion Protect Outdoo

Λόγω της διαφορετικής κατευθυντικότητας των φακών, ο ανιχνευτής λαμβάνει αρκετές πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο οπτικό πεδίο του ώστε να εξαλείψει το 100% των ψευδών συναγερμών κατά τη διάρκεια της ανάλυσης και να μην αντιδρά ακόμη και σε μεγάλα κατοικίδια ζώα με ύψος έως και 80 cm. Η μεταβλητή γωνία θέασης του κατώτερου φακού επιτρέπει σε κάποιον να ρυθμίσει την περιοχή ανίχνευσης κίνησης σε απόσταση 3 ~ 15 μέτρων.

Η μεταβλητή γωνία θέασης του κατώτερου φακού επιτρέπει σε κάποιον να ρυθμίσει την περιοχή ανίχνευσης κίνησης σε απόσταση 3 ~ 15 μέτρων.

Οι περισσότεροι ανιχνευτές κίνησης με αισθητήρες IR μετράνε παλμούς, που είναι μια απλή μέθοδος - μια δωδεκάδα παλμών προκαλεί συναγερμό.

ο ανιχνευτής εξαλείψει το 100% των ψευδών συναγερμών κατά τη διάρκεια της ανάλυσης και να μην αντιδρά ακόμη και σε μεγάλα κατοικίδια ζώα με ύψος έως και 80 cm

 

Οι περισσότεροι ανιχνευτές κίνησης με αισθητήρες IR μετράνε παλμούς, που είναι μια απλή μέθοδος – μια δωδεκάδα παλμών προκαλεί συναγερμό. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αναξιόπιστη, δεδομένου ότι εντελώς διαφορετικά συμβάντα μπορούν να ενεργοποιήσουν παρόμοια σήματα υπό ορισμένες συνθήκες.

Η Ajax χρησιμοποίησε ένα πιο εξελιγμένο σύστημα ανάλυσης σημάτων.

Το Motion Protect Outdoor σημαίνει συναγερμό μόνο αν και οι δύο αισθητήρες αντιδρούν στην κίνηση – αυτό είναι το πρώτο στάδιο προστασίας από ψευδείς συναγερμούς.

Τα σήματα των δύο αισθητήρων αναλύονται με τον αλγόριθμο Smart Detect τροποποιημένο κατάλληλα ώστε να λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαιτερότητες των υπαίθριων παρεμβολών και στη συνέχεια συγκρίνονται οι κυματομορφές. Σε αυτό το στάδιο, το Motion Protect Outdoor αναγνωρίζει ένα άτομο στο 100% των συμβάντων και η πιθανότητα ψευδούς ενεργοποίησης είναι σχετικά χαμηλή. Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο προστασίας και θα μπορούσαν να σταματήσουν σε αυτό, αλλά χρειαζόντουσαν απόλυτη αξιοπιστία.

Η φασματική ανάλυση ήταν το τρίτο εμπόδιο. Ο αλγόριθμος για τη σύγκριση των συνιστωσών συχνότητας των σημάτων των δύο αισθητήρων είναι μοναδικός για τις συσκευές ασφαλείας – αυτή είναι η τεχνογνωσία των συστημάτων Ajax που εγγυάται 100% ακρίβεια του Motion Protect Outdoor. Θα ήταν απρόσφορο να ξεκινούσε η διαδικασία μετά από κάθε ανίχνευση κίνησης, καθώς οι περίπλοκοι υπολογισμοί θα μείωναν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των ανιχνευτών σε 2 χρόνια. Συνεπώς, ενεργοποιείται μόνο αν δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την αιτία πρόκλησης συναγερμού κατά την ανάλυση της ομοιότητας των σημάτων.

Ο ασύγκριτος αυτός αλγόριθμος δύο φάσεων που ανιχνεύει ένα άτομο από το πρώτο βήμα, δεν δίνει ψευδείς συναγερμούς και παρέχει διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 5 έτη για τον εξωτερικό ανιχνευτή κίνησης από δύο μπαταρίες, ονομάστηκε LISA: Live Intelligent Spectrum Analysis.

Motion Protect Outdoor – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Στοιχείο ανίχνευσης: 2 αισθητήρες PIR
 • Γωνία ανίχνευσης (οριζόντια): 90°
 • Εμβέλεια ανίχνευσης: Ρυθμιζόμενη από 3-15m όταν ο ανιχνευτής τοποθετηθεί σε ύψος 1m
 • Επιλογή αγνόησης κατοικιδίων ζώων: Κατοικίδια έως 80cm, όταν ο ανιχνευτής τοποθετηθεί σε ύψος 1m
 • Εμβέλεια επικοινωνίας: Έως 1200m (σε ανοιχτό χώρο)
 • Πρωτόκολλο επικοινωνίας: Jeweller (868.0-868.6 MHz)
 • Διάρκεια μπαταρίας: Έως 5 χρόνια (2 μπαταρίες CR123A)
 • Εξωτερική τροφοδοσία: 5 – 28 V DC, 200mA
 • Προστασία Tamper: Διαθέσιμη
 • Προστασία Anti-masking: Διαθέσιμη, Grade 3
 • Προστασία περιβλήματος: IP54
 • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας: Από -25°C έως +60°C
 • Υγρασία λειτουργίας: 100%
 • Διαστάσεις: 184x70x65 mm
 • Βάρος: 318gr

Οι ανιχνευτές κίνησης MotionProtect έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια τοποθεσιών στην Ουκρανία, τη Μαλαισία, τη Φινλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Δανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.


Διαβάστε για κάμερες ασφαλείας και εγκαταστάσεις καμερών ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα για τις κάμερες ασφαλέιας.

Συναγερμοί σπιτιών, μάθετε πως να προστατέψετε την περιουσία σας.

Ασφαλίστε κι εσείς την περιουσία σας με συστήματα της BST Systems