Πληροφορίες Λειτουργικότητας Συστήματος Συναγερμού AJAX

ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ AJAX

ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ AJAX

ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ AJAX

Τι μπορώ να κάνω με το σύστημα Ajax μου;
Το σύστημα Ajax μπορεί εύκολα να επεκταθεί με ανιχνευτές εισόδου, πυρκαγιάς και πλημμύρας, καθώς και ρελέ για την εξ’ αποστάσεως διαχείριση ηλεκτρικών συσκευών. Μπορείτε να αγοράσετε και να προσθέσετε επιπλέον συσκευές στο σύστημα μεμονωμένα. Οι ανιχνευτές μπορούν να συνδεθούν πολύ εύκολα με μερικά μόνο κλίκ στην εφαρμογή για κινητά.

Οι συσκευές Ajax λειτουργούν πραγματικά τόσο μακριά από το Hub;
Έχουμε δοκιμάσει τη μέγιστη απόσταση μεταξύ του Hub και των ανιχνευτών σε ανοιχτό χώρο και πραγματικά φτάνει τα 2.000 μέτρα. Η εμπειρία σας μπορεί να ποικίλει, καθώς οι τοίχοι, οι οροφές και άλλα εμπόδια θα μειώσουν αυτή την απόσταση. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή σήματος χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ajax Security Systems για να προσδιορίσετε την ισχύ του σήματος προτού εγκαταστήσετε τους ανιχνευτές.

Πόσο συχνά χρειάζονται αλλαγή οι μπαταρίες των συσκευών;
Οι συσκευές Ajax τροφοδοτούνται από μπαταρίες και όχι από το δίκτυο όπως λειτουργούν τα ενσύρματα συστήματα. Έχοντας αυτό κατά νου, η Ajax ανέπτυξε ένα ειδικό πρωτόκολλο επικοινωνίας υψηλής ενεργειακής απόδοσης που επιτρέπει στο σύστημα να προστατεύει το σπίτι ή το γραφείο σας για όσο το δυνατόν περισσότερο – έως και 7 χρόνια.

Πώς θα ξέρω αν η μπαταρία μιας συσκευής εξαντλείται;
Όταν η μπαταρία φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο, ο Ajax θα σας στείλει μια ειδοποίηση. Εάν είστε περίεργοι, μπορείτε πάντα να ελέγχετε τα επίπεδα μπαταρίας ανά πάσα στιγμή στις ρυθμίσεις της συσκευής.

Πώς μπορώ να παρακολουθώ το σύστημα ασφαλείας Ajax;
Ο ευκολότερος τρόπος παρακολούθησης είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ajax Security System για iOS και Android. Η εφαρμογή θα σας επιτρέψει να οπλίσετε / αφοπλίσετε το σύστημα και να δημιουργήσετε καρτέλες με τις συσκευές σας (συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του σήματος, τη στάθμη της μπαταρίας και τη θερμοκρασία). Το σύστημα μπορεί επίσης να ελεγχθεί με το Ajax SpaceControl και/ή το KeyPad.

Η γάτα μου ή μια σκούπα-ρομπότ θα ενεργοποιήσει το συναγερμό;
Οι συσκευές Ajax χρησιμοποιούν έναν ψηφιακό αλγόριθμο για την ανίχνευση της ανθρώπινης κίνησης. Εάν τα κατοικίδια ζώα σας είναι μικρότερα από 50 εκατοστά και 20 κιλά, δεν θα πρέπει να ενεργοποιούν τους ανιχνευτές Ajax.

Μπορώ να προσθέσω και να αφαιρέσω χρήστες στο σύστημα;
Ναι, εάν είστε διαχειριστής με πλήρη πρόσβαση στις ρυθμίσεις συστήματος. Έως 99 χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα ασφαλείας. Μπορούν να είναι μέλη της οικογένειας, φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι ή ακόμη και μια εταιρεία ασφαλείας.

Υποστηρίζει ο Ajax παρακολούθηση βίντεο;
Οι κάμερες τρίτων κατασκευαστών μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα ασφαλείας χρησιμοποιώντας εφαρμογές Ajax. Μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οποιαδήποτε κάμερα που υποστηρίζει RTSP ή να ενσωματώσετε πανεύκολα και γρήγορα IP κάμερες και DVR των εταιριών Dahua, Hikvision, Uniview, Safire.

Πώς καταφέρνει ο Ajax να στέλνει ειδοποιήσεις τόσο γρήγορα;
Το Hub παρακολουθεί συνεχώς τους συνδεδεμένους ανιχνευτές. Αν ενεργοποιηθεί ένας ανιχνευτής, μεταδίδει αμέσως αυτή την πληροφορία. Το Hub αποστέλλει μια ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη του συστήματος ή / και σε έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μόνο λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αποτροπή δολιοφθοράς

Τι θα συμβεί αν κοπεί το internet;

Σε λειτουργία χωρίς σύνδεση, ο Ajax λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και τα άλλα επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας: οι ανιχνευτές παρακολουθούν την κατάσταση και στέλνουν πληροφορίες στο Hub. Εάν εντοπιστεί κίνδυνος, οι σειρήνες του συστήματος θα σας ενημερώσουν άμεσα.

Εάν κοπεί το ρεύμα, θα μείνω απροστάτευτος;
Όχι. Ο Ajax θα συνεχίσει να προστατεύει το σπίτι σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος. Όλοι οι ανιχνευτές λειτουργούν με μπαταρία και υπάρχει επίσης μια εφεδρική μπαταρία εγκατεστημένη στο Hub που παρέχει έως και 16 ώρες αξιόπιστης λειτουργίας. Μόλις το ρεύμα επανέλθει, το Hub θα επαναφορτίσει αυτόματα την εφεδρική μπαταρία.

Μπορεί κάποιος να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στον Ajax;
Ο Ajax είναι ένα κλειστό οικοσύστημα. Οι παραβιάσεις έχουν εξαλειφθεί αντικαθιστώντας τους κλασικούς αλγορίθμους με νέους που έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά από την Ajax. Έχουν αναπτύξει το δικό τους λογισμικό και δημιούργησαν από το μηδέν την τεχνολογία ραδιοεπικοινωνιών Jeweler με προστασία πολλαπλών επιπέδων. Το λειτουργικό σύστημα πραγματικού χρόνου OS Malevich είναι απρόσβλητο από ιούς και το πρωτόκολλο IoT εξαλείφει τη δυνατότητα χρήσης του εξοπλισμού Ajax σε δίκτυα botnet. Επιπλέον, για να αποτραπούν αποτελεσματικά τυχόν μελλοντικές επιθέσεις, διενεργούνται τακτικά δοκιμές διείσδυσης στις οποίες συμμετέχουν εξωτερικοί ελεγκτές.

Μπορεί ο Ajax να μπλοκαριστεί;
Σε αντίθεση με τα περισσότερα ασύρματα και ενσύρματα συστήματα ασφαλείας, ο Ajax χρησιμοποιεί διπλά κανάλια επικοινωνίας για την αποστολή δεδομένων. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με ένα από τα κανάλια, το σύστημα Ajax μεταβαίνει αυτόματα στο άλλο. Εάν ένας εισβολέας μπλοκάρει το σήμα GSM, το σύστημα στέλνει συναγερμό χρησιμοποιώντας Ethernet ή Wi-Fi.

Μπορεί να μπλοκαριστεί το σήμα μεταξύ του Hub και των συσκευών;
Όχι χωρίς να το παρατηρήσετε. Το Hub ελέγχει όλους τους ανιχνευτές του συστήματος. Τη στιγμή που δεν λάβει σήμα από τουλάχιστον ένα από αυτούς, αποστέλλεται συναγερμός για να ενημερωθούν οι χρήστες σχετικά με την απώλεια επικοινωνίας. Επιπλέον, το Hub αναφέρει αν ανιχνεύσει υψηλά επίπεδα θορύβου στο ραδιοφωνικό κανάλι, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε σκόπιμες προσπάθειες εμπλοκής ή άλλες ισχυρές παρεμβολές. πχ, από ένα ελαττωματικό ραδιοφωνικό δέκτη κάποιου γείτονα.

Μπορούν τα ραδιοσήματα του Ajax να υποκλαπούν;
Όχι. Όλα τα δεδομένα της συσκευής είναι κρυπτογραφημένα με αλγόριθμο εναλλασσόμενου κλειδιού πριν από την αποστολή. Για πρόσθετη προστασία, κάθε συσκευή διαθέτει ένα μοναδικό αναγνωριστικό που αποτρέπει την πλαστογράφηση.

Εμπιστευτικότητα

Ποιες πληροφορίες συλλέγει ο Ajax και γιατί;

Ο Ajax συλλέγει μόνο δεδομένα που βοηθούν το σύστημα να εκτελεί τις λειτουργίες του και να βελτιώνει τις δυνατότητές του. Τα δεδομένα είναι διασπασμένα, ανώνυμα και κρυπτογραφημένα σε διάφορους διακομιστές στην Ευρώπη. Εισέρχονται στο διακομιστή της Ajax μέσω κρυπτογραφημένου καναλιού και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς άδεια χρήστη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην πολιτική απορρήτου της εταιρίας Ajax.

Οικολογία και Υγεία

Άκουσα ότι τα ραδιοσήματα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία ενός ατόμου και ιδιαίτερα τους άνδρες. Είναι αλήθεια;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία ενός ατόμου. Μεταξύ αυτών είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής, η κατάχρηση ουσιών, το αλκοόλ ή η κακή διατροφή. Τα συστήματα συναγερμού Ajax δεν είναι τίποτε από αυτά. Και, εκτός από τη φιλικότητα προς τον άνθρωπο, οι συσκευές είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα πιστοποιητικά της ΕΕ που το αποδεικνύουν.

Υπηρεσίες

Ποιος ανταποκρίνεται σε περίπτωση συναγερμού αν εγώ δεν βρίσκομαι σπίτι;

Θεωρητικά, θα μπορούσατε να δώσετε πρόσβαση στους γείτονές σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνουν κι εκείνοι ειδοποιήσεις και θα μπορούν να ελέγχουν ώστε να βεβαιωθούν ότι όλα είναι εντάξει. Παρ’ ολ’ αυτά θα σας συνιστούσαμε να αναθέσετε αυτή την ευθύνη σε επαγγελματίες στον τομέα της ασφαλείας. Για να είναι το σύστημα ασφαλείας που θα εγκαταστήσετε ολοκληρωμένο και σε θέση να προσφέρει συνολική και επαγγελματική προστασία, είναι απαραίτητη η σύνδεση στο Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security.


Διαβάστε περισσότερα για συναγερμούς σπιτιών

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο 2105152657 .

Εάν εντοπιστεί κίνδυνος, οι σειρήνες του συστήματος θα σας ενημερώσουν άμεσα.

About Author

Ασφαλίστε κι εσείς την περιουσία σας με συστήματα της BST Systems